fredag 16. juli 2010

Brød uten gjær og surdeig

Var en tur i butikken onsdag ettermiddag og kikket på innholdsdeklarasjonen til ulike brød. Det er surdeig i veldig mange brød og selvfølgelig i de sortene vi vanligvis bruker. Det fikk meg til å bli overbevist om å bake brød selv og da kan jeg like godt kutte ut gjær også i første runde, så blir det skikkelig. Bakte et brød uten gjær (oppskrift hos Allergikokken), med hvete og grov sammalt hvete. Det var veldig enkelt og greit og brødet smaker helt fint, men er veldig kompakt. Har funnet ut at det må skjæres i tynne skiver for ikke å bli for mektig.
I går fant jeg et speltbrød som var bakt med bare gjær og ikke surdeig, det var faktisk Coops Speltbrød.

Fant også Blå Java kaffe, også Coops. Den skal prøves ut i løpet av de nærmeste dagene. I dag har jeg startet dagen med den vanlige kaffen og drakk under en halv kopp.

Håper at disse to tingene kan være med og hjelpe på smertene. Formen har vært opp og ned de siste dagene.

Så til de siste dagers menyer:

Onsdag
Frokost – havregrøt med hvetekli, melk, blåbærsyltetøy
Lunsj – brød, kalkunskinke
Mellommåltid – gulrøtter, honningmelon
Middag – pannekaker og blåbærsyltetøy
Kvelds – pannekaker, melon, is, vaniljesaus

Torsdag
Frokost – havregrøt med hvetekli, melk, blåbærsyltetøy
Lunsj – brød uten gjær, kalkunskinke, ost
Mellommåltid – gulrøtter
Middag – kyllingklubber, speltbrød, agurk
Kvelds – brød uten gjær, kalkunfile. Kornmo fullkornkjeks, jarlsberg ost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar