søndag 27. mars 2011

Ski, sol, kvikklunsj og appelsin

En ukes ferie er tilbrakt på hytta i varierende vintervær.
Siden kvikklunsj og appelsin hører til når vi går på skitur i fjellet om vinteren, måtte vi jo ha det med nå også. Appelsin har jeg ikke spist siden i fjor en gang, så litt spent var jeg på det. Sjokolade vet jeg at jeg tåler. Ellers var det meste av mat prøvd ut slik at jeg visste at det gikk bra.
Fire dager har jeg vært ute på skiturer i tre til fem timer, i skiftende vær, noe sol og mye vind. Appelsinene er spist, uten problemer. Smerter har det vært lite av disse dagene, så oppsummert har det vært gode dager.

tirsdag 15. mars 2011

Løk

Jeg har ikke laget mat med løk det siste halvåret. Har brukt noe purreløk og vårløk og det har gått fint. Sist helg fant jeg ut at det var et godt tidspunkt å ta fram en stek som lå i fryseren. Kokeboka kom også fram og jeg fant en oppskrift på grytestekt stek med løk, gulrøtter og sirup. Det var ikke mindre enn to løker som ble delt opp og lagt i gryta.
Steken serverte jeg med gratinerte poteter (der har jeg fjernet løken fra oppskriften) og løken som hadde kokt med i gryta, gulrøtter og sjyen. Nydelig middag! Dessverre var det ikke så hyggelig noen timer senere. I løpet av natten fikk jeg vondt i blære, siden og ryggen. Søndag morgen kom tidlig. Middagen på søndag var rester fra lørdag og det samme gjentok seg, bare at smertene kom allerede på kvelden, siden middagen ble spist tidligere den dagen.
Mandag fikk mannen i huset spise de siste restene alene. Jeg holdt meg unna løken og hadde mindre smerter igjen. Nå lurer jeg på hva jeg skal servere løk til igjen. Må teste dette.

torsdag 10. mars 2011

Reising og mat

Har vært ute og reist noen dager og er godt fornøyd med turen og helsa.
Valgte å ta med meg kaffe og en liten presskanne. På hotellet var det vannkoker, så jeg kunne lage meg så mye kaffe jeg ønsket.
Alltid spennende å se hva som blir servert på flyturer og enda mer når man prøver å være litt forsiktig med hva man spiser og drikker. Jeg valgte å spise det lille vi fikk og det gikk bra. For ikke å overdrive valgte jeg å drikke vann, uten kullsyre.
I tillegg til maten er flyturen også spennende med hensyn til toalettbesøk. Jeg må ikke veldig ofte, men må normalt en gang i løpet av flyturen, selv om jeg har vært like før ombordstigning.
Jeg prøvde å spise mest mulig OK mat til frokost og lunsj, mens jeg til middag ikke brydde meg. Det gikk bra.

Totalt en god opplevelse og en god generalprøve foran årets store reise som går til USA.